Cherry dwelling: the patient gardener

Ten Japanese cherry trees, grown over 60 years to make a study retreat on the university grounds of Politecnico di Milan – one to rival the built-environment. It’s been devised by Swedish architecture firm visiondivision to explore the impact of architecture on nature, and vice versa. The process of getting the trees to form that shape is fascinating – see more photos, diagrams and info here. Oh, and it’s called The Patient Gardener. Perfect. HF.

PS – spied, once again, via Yellowtrace‘s tweetstream.

Advertisements

Leave a comment

Filed under architecture, art, landscape design

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s